meraba 25 yaşındayım ve two yıllık evliyim ve bir yıla yakın korunmuyoruz. Adetlerim düzensiz bazen erken oluyor bazı aylar olmuyorum ya da çOkay kısa sürüyor. Yumurtalıklarımda sorun mu var ne yapmam lazım tedavisi nedir doktor bey cevap verirseniz çok sevinirim.Teşekürler.
Polikistik in excess of sendromu (PCOS) veya endometriozis gibi durumlar doğurganlığı etkileyebilir ve tıbbi tedavi gerektirebilir.
Stick to along with the online video underneath to discover how to set up our web site as a web application on your private home display screen. Not: This characteristic may not be available in certain browsers.
Tüm bu işaretler şartlıdır ve soğuk algınlığı, bulaşıcı veya iltihaplı hastalıklar gibi diğer nedenlerden kaynaklanabilir.
Erkeklerde ve kadınlarda hem bedensel açıdan hem de ruhsal açısından sağlık ile alakalı sorunların yaşanmasına sebep olur. Hormon bozukluğu tedavisi hangi hormonda sorun varsa ona göre planlanmalıdır.
neden hamile kalamiyorum Regular adet gören bir kadının yumurtlama zamanı adetinin başlangıcından sayarak ortalarına denk gelebilmektedir. Sadece 24 saat saat canlı kalabilen yumurtalarınızı döllenmesi için sadece birkaç güne ihtiyacınız var. Eğer doğal yoldan denemeler yapıyorsanız ilişkiyi bu aralar deneyerek şansınızı artırabilirsiniz.
Her ne kadar sadece doğum kontrol hapları ve mirena gebelikten korusa da, diğerleri sıcak basması, gece terlemeleri ve vaginal atrofi gibi perimenopozal şikayetleri azaltıp rahatlama sağlar.
Yumurtlama bozukluğu olması halinde yumurtlamanın düzenli hale getirilmesi veya uyarılması için doğurganlık ilaçları kullanılabilir. Doğurganlık ilaçları, yumurtlama bozukluğu olan kadınlarda tercih edilen tedavilerin başında gelmektedir.
Hastaların yumurtalıklarında adet görmeye ve hamile kalmaya yetecek olgunlukta yumurtalar vardır ancak beyinden salgılanan hormonların yetersizliği, bu yumurtaların etkili bir şekilde olgunlaşmasına engel olur.
Hamile kalma şansınızı artırmanın yollarını mı arıyorsunuz? Doğurgan günler ve yumurtlama hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?
Yumurtlama döneminde ilişki sıklığını arttırın. Düzenli sıklıkta ilişki olmayan eşlerde, eşi il dışında olan ya da ayda 1-two this website kez bir araya gelen eşler için belirlenen yumurtlama aralığında gün aşırı ilişki olması gebelik şansını arttırır.
Dönemleriniz arasında düzenli kanama veya anormal derecede ağır kanama yaşıyorsanız, sağlık uzmanınıza danışmalısınız. Zamanında teşhis, neden olduğunu anlamanıza lawnımcı olur ve olası nedeni yönetmek için gerekli advertımları atmanıza olanak tanır.
Tüm kadınlar, ergenlikten menopoza kadar yaşamları useful link boyunca yavaş yavaş salınan belirli sayıda yumurtayla doğarlar. Erken yumurtalık yetmezliği, yumurtalıktaki yumurtaların genetik veya kemoterapi gibi bazı tıbbi tedaviler nedeniyle erken kaybedilmesi durumudur.
Yumurtaların olgunlaşmasından ve çatlamasından sorumlu olan try here bu hormonların hiç salgılanmaması ya da yetersiz seviyede salgılanması, yumurtalıklardaki yumurtaların pasif kalmasına yol açar. Hipo hipo hastalığı, yumurtlama bozukluğu sorunlarının ortalama %5 ila %10’unu oluşturur.